Angajarea programatorilor absolvenți


 

Angajarea programatorilor absolvenți

 

Cum găsesc și evaluează companiile programatori absolvenți de calculator?

Doriți să știți cum angajează companiile programatori de computere în zilele noastre? În această eră tehnologică, există multe modalități de a angaja programatori de calculator. Social media a jucat un rol vital în angajarea progresului în toate domeniile. Companiile folosesc acum rețelele sociale pentru a căuta și evalua candidați străluciți în funcție de cerințele postului.

În afară de social media, studiile sugerează că există câteva instrumente tehnice care ajută la găsirea programatorilor de calculator. Procesul de angajare trebuie să includă un test de screening atunci când mulți candidați luptă pentru aceeași poziție. Cu toate acestea, diferite companii folosesc canale diferite atunci când trebuie să angajeze un candidat.

 

Proces tradițional de angajare

Companiile se îndreaptă spre modalități mai moderne de a angaja un candidat din procesul tradițional de angajare. În angajarea tradițională, o reclamă de locuri de muncă este dată în mass-media precum presa scrisă sau electronică, în speranța că cel mai bun candidat o va vedea. Oamenii care doresc să-și facă o treabă își depun scrisoarea de însoțire și CV-ul, transcrierile și diplomele.

 

Proces modern de angajare

Odată cu progresul în tehnologie, companiile găsesc multe alte modalități de a angaja un candidat printre absolvenți. Companiile din Marea Britanie sunt foarte avansate și utilizează mass-media specializate, corpuri profesionale și portaluri de locuri de muncă online. Multe companii lucrează cu universități și organizează un târg de locuri de muncă pentru a întâlni față în față viitorii programatori de calculator. 

Procesul de angajare poate fi clasificat în doi pași: Social Media și instrumente de evaluare.

 

Rețele sociale

În zilele noastre, cea mai populară metodă de găsire și evaluare a candidaților este social media. Studiile arată că companiile utilizează un site de listare a posturilor pentru a găsi candidați. Multe companii își folosesc propriile site-uri web pentru a atrage atenția candidaților. Rețelele sociale pot fi clasificate în trei clase majore în procesul de recrutare. 

 

Platforme informale

Site-uri profesionale de rețele sociale

Platforme special concepute pentru programatori

 

Platforme informale

Unele companii fac publicitate prin intermediul unor platforme informale precum Facebook și Instagram. Pe ambele platforme, oamenii își împărtășesc experiențele de zi cu zi. În timpul procesului de angajare, aceste experiențe sunt utilizate pentru a investiga interesul și experiența anterioară. 

 

Site-uri profesionale de rețele sociale

Site-urile neprofesionale și informale pot influența un recrutor. Acesta este motivul pentru care; avem alte opțiuni, cum ar fi site-uri profesionale de rețele sociale pentru a recruta programatori. Exemplul este LinkedIn. Aceste site-uri profesionale oferă șansa de întâlnire între angajatori și angajați. Acest site oferă informațiile individuale companiilor. De asemenea, are o evidență a tuturor managerilor anteriori, a colegilor de muncă și chiar a părerilor prietenilor cu privire la abilitățile și abilitățile unui candidat. Aceste informații sunt ușor accesibile în profil, dar individul poate elimina orice lucru pare negativ. 

 

Platforme special concepute pentru programatori

Aceste platforme sunt special concepute pentru ca programatorii să poată contacta și partaja. Exemple de astfel de tipuri de platforme sunt GitHub și StackOverFlow. Pe aceste site-uri, angajatorii pot urmări abilitățile programatorilor pe proiecte reale la care lucrează. Aceste site-uri au nevoie de eforturi pentru a menține profilurile. Aceste site-uri oferă caracteristici personale ale candidaților, cum ar fi munca în echipă, angajamentul de a lucra și comunicarea. Puțini oameni sunt capabili să mențină un profil bun pe aceste platforme. 

 

Instrumente de recrutare / evaluare

În această eră tehnologică, devine mai ușor să evaluezi candidatul potrivit pentru acest post. Aceste instrumente de recrutare includ, de asemenea, procesul de screening. Atunci când există mulți candidați pentru un loc de muncă, procesul de screening ajută la filtrarea candidaților. Procesul de screening reduce numărul de candidați prin ștergerea profilurilor irelevante și, în acest fel, reduce costul găsirii unui candidat. 

În procesul de screening, procesul de automatizare a potrivirii unui candidat cu o descriere a postului include categorisirea. Domeniul de clasificare este cunoscut sub numele de recrutare electronică.

Recrutare electronică: este procesul de potrivire a persoanelor cu locurile de muncă potrivite folosind diferite tehnologii și strategii online și offline. Acest proces include o categorie specifică legată de job, care se va potrivi cu profilurile candidaților legate de o anumită categorie. 

 

Căutarea strategiilor pentru candidatul potrivit

Deși există două metode principale de căutare a candidaților potriviți pentru locuri de muncă. Există multe companii care folosesc strategii diferite pentru a găsi cei mai buni programatori. Cea mai comună și consecventă abordare este angajarea prin mai multe canale de recrutare. Companiile implică mai multe canale de recrutare, deoarece nu vor să își asume riscuri, având încredere într-un singur canal de recrutare între angajatori și angajați. 

Unele companii preferă ca ei înșiși candidații să le găsească și să ceară de lucru. Vor acest lucru deoarece cred că marca și prezența lor pe diferite canale media vor atrage oamenii să le contacteze. Aceste companii își doresc oameni care vor să lucreze cu ei. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că aceste companii nu postează în mod activ reclame de locuri de muncă pe canalele de recrutare pentru a găsi candidați. Ei cred că numele lor este suficient pentru a atrage candidații să aplice pentru un loc de muncă aici. 

O altă metodă populară de căutare a candidaților este organizarea unui eveniment sau participarea la evenimente pentru a afla despre programatorii entuziaști. Exemplul acestui tip de eveniment este hackathonul. Este un eveniment în care programatorii se întâlnesc pentru un weekend și încearcă să se angajeze în proiect și să finalizeze proiectul într-un anumit timp. Evident, există mai multă concurență, deoarece câștigătorii sunt anunțați la final. Companiile pot anunța că vor găzdui mai multe evenimente de acest gen pentru a identifica candidații entuziaști, calificați, cunoscuți și promițători. În această metodă de recrutare, mulți candidați entuziaști și interesanți se prezintă pentru a-și arăta abilitățile. De asemenea, în aceste evenimente, companiile au șansa să înțeleagă calitățile candidatului în afară de abilitățile tehnice. 

 

Unele companii cred că angajarea tradițională este mai eficientă.

Deși există progrese în tehnologie, multe companii cred în continuare că procesul tradițional de angajare este mai eficient. Au nevoie de transcriere, diplomă, CV și scrisoare de intenție. Unele companii cred că, dacă un candidat petrece ceva timp pentru a pregăti o scrisoare de intenție pentru acest post, acest lucru va arăta interesul candidaților. Există mulți candidați care obțin locuri de muncă după prima impresie pe care o creează prin scrisoarea de intenție. 

 

Interviu de locuri de muncă

Un alt mod tradițional de a recruta un candidat este un interviu de angajare. Companiile apelează candidații pentru un interviu de angajare acolo unde vin la locul de muncă. Unele companii realizează interviuri prin intermediul reprezentanților companiei. Companiile mari implică atât persoane tehnice, cât și administrative în sesiunea de interviu. În companiile mai mici, administratorii fac treaba ambelor. 

Reprezentanții HR observă comportamentul și aspectul candidatului, cum ar fi îmbrăcămintea și modul de a vorbi. Oamenii tehnici observă entuziasm și abilități în candidat. 

Unele companii desfășoară un interviu în două sesiuni. În prima sesiune, reprezentanții resurselor umane se întâlnesc cu candidatul, iar în altă sesiune, comisia tehnică organizează un interviu aprofundat. Dacă candidatul are un profil bun pe platformele sociale precum GitHub sau StackOverFlow, va fi util să lăsați o impresie bună asupra reprezentanților și persoanelor tehnice.

 

Stagii

Un alt mod de a selecta cel mai bun candidat este un stagiu. Unele companii oferă stagii unor candidați fără experiență și le oferă șansa de a lucra la diferite proiecte. În timpul stagiului, compania are ocazia să observe atent comportamentul și abilitățile candidaților. Astfel, ei aleg cel mai bun candidat pentru o funcție pe termen lung în companie după ce perioada de stagiu este încheiată. 

 

Pași Pentru procesul de recrutare standard

Un proces standard de recrutare include patru etape de bază.

  • Descoperire
  • a lua legatura
  • Screening 
  • Selecţie

 

Descoperire

Este primul pas al procesului de recrutare. Include anunțuri de locuri de muncă, recunoaștere a mărcii, târguri de locuri de muncă, prelegeri pentru invitați și concurență.

 

a lua legatura

Este al doilea pas al recrutării și include apeluri sau e-mailuri, rețele personale, concursuri și aplicații tradiționale.

 

Screening

Acest pas include CV-uri, scrisoare de intentie, transcrieri educaționale, instrumente de recrutare și concurs.

 

Selecţie

Etapa finală a procesului de recrutare include stagii, interviuri și ocazii sociale.

În procesul de angajare, prezența fizică și online a candidaților este obligatorie. Companiile care doresc să angajeze cel mai bun candidat organizează un hackathon și alte competiții. Organizează aceste competiții pentru a observa candidații în afară de controlul asupra programării. Interviul joacă, de asemenea, un rol important în procesul de angajare. Panoul de programatori experți pune diferite întrebări și tehnici pentru a afla cât de informat este un candidat. Pentru angajarea din industria IT, aceștia se concentrează pe anumite instrumente, mai ales online.

 

Implicații pentru absolvenți

Iată câteva dintre punctele remarcabile de care absolvenții trebuie să-și amintească pentru a obține un loc de muncă. Aceste strategii îi vor ajuta pe elevi să obțină un loc de muncă bun.

  • Mențineți-vă prezența online pe diferite canale de socializare.
  • Fiți activ în căutarea unui loc de muncă. Găsiți potențiali angajatori, obțineți detalii despre aceștia și abordați-i direct.
  • Încercați să participați la târguri de locuri de muncă, concursuri și hackatoni pentru a oferi tot ce este mai bun. 
  • Amintiți-vă că nu sunteți evaluat doar de abilitățile dvs. tehnice, ci și de comportament și aspect.
  • Folosiți rețeaua dvs. personală pentru a găsi un loc de muncă. Întrebați-vă prietenii dacă vă pot recomanda o slujbă bună.
  • Concentrați-vă asupra sfaturilor dvs. tradiționale. Scrieți un CV bun și o scrisoare de intenție și obțineți rezultate academice bune.

Iată câteva sfaturi la care trebuie să lucrați dacă doriți să obțineți un loc de muncă bun. Este important de reținut că nu toate cerințele companiilor se vor potrivi în aceste sfaturi. Cerințele și procesul de selecție ale unor companii pot varia de la altele. Totul depinde de alegerea personală a companiilor. 

 

 
Hiring Developers in Romania

Hiring Developers in Romania

Hiring Developers in Romania   How Much do Programmers in Romania Cost? Senior programmers make €1,700 to €2,200 a month (five times the average salary in Romania), while junior progra...
Salarii pentru dezvoltatori în România

Salarii pentru dezvoltatori în România

  Salarii programator în București   Programatorii seniori câștigă între 1.700 și 2.200 de euro pe lună (de cinci ori salariul mediu în România), în timp ce programatorii juniori câș...
Îmbunătățiți viteza site-ului web cu CDN și VPN

Îmbunătățiți viteza site-ului web cu CDN și VPN

  Un CDN, VPN și un IP dedicat pot îmbunătăți viteza site-ului dvs. web?   Viteza site-ului dvs. web este un aspect important, deoarece vă ajută să influențați traficul și conversiile ...