Ascensiunea industriei de programare în România


 

Industria programării în România

 

Trăim în era digitală. În lumea modernă digitalizată, în zilele noastre este greu să ne imaginăm că întreprinderile funcționează fără a utiliza nicio soluție avansată și automatizată. Aproape fiecare industrie pe verticală folosește conceptul avansat de dezvoltare de software personalizat pentru a ajunge la publicul țintă și pentru a-și maximiza rentabilitatea investiției. Având în vedere că sarcinile generale de dezvoltare software devin complicate zi de zi, este timpul ca organizațiile să aștepte cu nerăbdare să angajeze programatori sau dezvoltatori de încredere, cu experiență.

În timp ce menținerea unei echipe interne de programatori ar putea fi o opțiune, totuși vine cu costuri suplimentare și cheltuieli generale. Acesta este motivul pentru care majoritatea companiilor din întreaga lume preferă externalizarea respectivelor proiecte sau specificații de dezvoltare software în locul programatorilor sau dezvoltatorilor cu experiență din diferite părți ale lumii - în special din România.

Pe parcursul ultimilor ani, România din Europa de Est a devenit o destinație hotspot pentru toate tipurile de servicii de externalizare - în special programare offshore și dezvoltare de software. Dezvoltarea de software în apropiere sau offshore în România a câștigat un impuls uriaș în timpurile moderne datorită amplasării convenabile a țării în Europa de Est. Ca atare, devine o sarcină perfectă să vizitați țara și să vă configurați procesele de programare de externalizare. Mai mult, angajații de aici sunt bine conștienți de costurile reduse generale ale dezvoltării și programării software în România. Faptul care face din România o destinație foarte căutată pentru programare este ușurința generală a destinației nearshore sau offshore.

 

Programarea în România - Prezentarea generală a industriei

În prezent, dezvoltarea de software sau dezvoltarea web în România se dovedește a fi unul dintre cele mai promițătoare servicii din întreaga Europă de Est. Națiunea a servit întotdeauna pentru a fi o destinație excelentă pentru a juca rolul unui specialist IT. Acesta este motivul pentru care majoritatea studenților nativi din România aleg programarea ca una dintre principalele specialități din educația lor în zilele noastre. Acest lucru se datorează faptului că companiile de dezvoltare software din România sunt întotdeauna dispuse să le angajeze și să le permită să lucreze la mai multe proiecte din toate părțile lumii.

În epoca modernă, programatorii români sunt cunoscuți că lucrează pe mai multe verticale din industrie, oferind în același timp abilități profesionale de programare. Acest lucru face din națiune o cantitate enormă de talente proaspete care sunt dispuși să lucreze profesional ca programatori cu experiență sau dezvoltatori de software. Conform statisticilor recente, s-a observat că externalizarea serviciilor de dezvoltare de software personalizate din România aduce în jur de 4 miliarde de euro la bugetul țării într-un interval de un an. Conform aceluiași raport de studiu, se estimează că industria dezvoltării de software din România își va consolida poziția respectivă în următorii câțiva ani.

Pozițiile puternice date ale pieței respective de externalizare din România pot fi explicate prin standardele mai înalte ale populației native în ceea ce privește activitatea. Tradițiile generale, precum și atitudinile față de muncă amestecate cu educație de înaltă clasă și prețuri mai mici fac din afacerea națională de dezvoltare de software una cu adevărat profitabilă și prosperă. Situația dată pe piața IT internă respectivă oferă condiții favorabile pentru susținerea activităților profitabile ale mai multor companii de dezvoltare software din România. Acesta este motivul pentru care dezvoltarea sau programarea de software personalizate România poate ajuta la livrarea de planuri ambițioase pentru costuri mai mici. 

 

IT Outsourcing România - Merită?

După cum sa menționat deja, programatorii din România sunt printre cei mai solicitați de agenții sau persoane fizice din toate părțile lumii - în special în ceea ce privește externalizarea. Conform unui raport recent de cercetare, s-a observat că România servește pentru a fi una dintre cele mai importante destinații de externalizare sau nearshoring pentru organizații asiatice, europene și americane. Se știe că se mândrește cu prezența a până la 50 de companii de outsourcing offshore - 30% dintre acestea oferind servicii IT. 

Odată cu popularitatea generală a programării offshore sau a dezvoltării de software personalizat în România, guvernul țării a luat decizia de a sprijini industria dată. Ca atare, în ultima vreme, guvernul a introdus diverse subvenții lucrative, precum și programe pentru tinerii pasionați de IT sau specialiști, asigurându-se că la absolvire nu li se cere să părăsească țara pentru angajare. 

Într-adevăr, strategia dată tinde să aibă un impact afirmativ asupra programatorilor, deoarece specialiștii din acest domeniu au oferit servicii care fac ca România să se claseze pe locul 20 când vine vorba de cele mai bune echipe offshore din lume. Mai mult, conform datelor din 2014, s-a observat că în țară existau până la 55.000 de experți în externalizare sau specialiști. Aceste date se pot dovedi impresionante pentru cei care doresc să angajeze o echipă fiabilă de programare sau dezvoltare. 

 

Rolul sectorului IT în economia românească

Economiști de frunte de la Banca Națională Română (BNR) dezvăluie că sectorul IT din țară este cunoscut pentru a constitui aproximativ 6,2 la sută din PIB-ul țării. Prin urmare, servește pentru a fi unul dintre cele mai diverse sectoare ale economiei. 

România a devenit țara numărul unu din Europa de Est și Centrală, în măsura în care numărul total de profesioniști IT este prezent în comparație cu populația sa. Se estimează că există în jur de 110.000 de profesioniști IT (din populația de 19 milioane). Impactul afirmativ general al acestei tendințe majore nu este observat doar în România. Conform unui alt studiu, s-a observat că proiectele de externalizare din România sunt cunoscute pentru economii de aproximativ 25% pentru companiile respective care tind să-și externalizeze munca aici. Acest lucru este observat chiar și după creșterea totală a salariilor totale, împreună cu beneficii uimitoare care sunt dedicate exclusiv sectorului IT. 

Din moment ce România este cunoscută pentru a face un loc minunat pentru proiecte de programare și dezvoltare, există mai multe companii din diferite părți ale lumii care au mutat întregul set de activități de dezvoltare din țară. Acest lucru a dus la apariția ecosistemului în continuă creștere, favorizând apariția celor mai importante startup-uri de software. Unele dintre startup-urile de top din România în ceea ce privește programarea sau dezvoltarea IT Avangate, BitDefender, UiPath sau eMag au reușit, de fapt, să creeze un impact global. 

 

Setea de cunoaștere și inovare

Majoritatea dezvoltatorilor sau programatorilor români de software sunt în prezent cunoscuți că se bucură de salarii profitabile, precum și de beneficii generoase. Au venit în orașe mai mari din țară pentru a studia în universități de vârf înființate în timpul erei comuniste. Provenind din circumstanțe care oferă acces la stiluri de viață slabe, la fel ca majoritatea primilor imigranți din Regatul Unit și Statele Unite ale Americii, rezidenții de aici au apreciat oportunitatea care li s-a oferit și au ajuns să profite la maximum. 

Acesta este motivul pentru care Google este cunoscut că angajează peste 900 de programatori din România, Facebook angajând peste 400 și Microsoft angajând peste 300 de programatori din România. 

România devine tot mai mult o destinație excelentă pentru sarcini de cercetare și dezvoltare. Lipsa generală a resurselor abundente din țară i-a determinat pe inovatorii români să caute soluții revoluționare pentru o gamă largă de preocupări tehnice. Mai mult, lucrul cu programatorii sau dezvoltatorii români este relativ mai ușor, deoarece acestea sunt ușor de comunicat. Majoritatea dezvoltatorilor sau programatorilor vorbesc fluent limba engleză și sunt ușor de comunicat în timp ce interacționează cu liderii de proiect. 

 

Programatori români - Ce abilități ar trebui să posede?

Este important de remarcat faptul că se știe că România se laudă cu prezența celui mai mare fond de programatori sau dezvoltatori offshore din întreaga Europă de Est. Aceasta implică faptul că veți avea mai multe opțiuni din care să alegeți. Cu toate acestea, înainte de a vă grăbi să angajați programatorul pentru proiectul dvs. de dezvoltare web din România, ar trebui să căutați abilități specifice pe care programatorii ar trebui să le dețină în prealabil. Unele dintre acestea sunt:

  • Educație bazată pe profil - Dezvoltarea software-ului este un domeniu provocator de stăpânit. A fost nevoie de cunoștințe profunde, precum și de formare extinsă pentru a fi realizate prin cursuri aprofundate de programare. Din fericire, majoritatea companiilor IT din România oferă acces programatorilor cu experiență care oferă educație de ultimă generație, precum și instruire pentru furnizarea de servicii profesionale de dezvoltare software personalizate.
  • Experiență relevantă - Programatorii ar trebui să aibă, de asemenea, expertiză relevantă în domeniul dat, atât cu cunoștințe din spate, cât și din partea frontală. 
  • Posedând cunoștințe despre subiecte specializate precum HTML5, JavaScript, Python, Java, SQL și multe altele. În plus, puteți beneficia de companiile în care programatorii au cunoștințe despre Node.js pentru soluții avansate de dezvoltare web. 
  • Programatorii pe care îi angajați ar trebui să respecte respectarea finalizării proiectului în termenele limită. Respectarea termenelor este un factor important atunci când vine vorba de programare sau proiecte de dezvoltare software. Prin urmare, dacă doriți ca proiectul dvs. să fie finalizat la timp, asigurați-vă că angajații sau echipa pe care o angajați au cerințele necesare.

Pentru proiectul dvs. personalizat de dezvoltare software, puteți lua în considerare angajarea resurselor de la companii sau echipe IT din România. Sunt renumiți în întreaga lume pentru cunoștințele lor generale și expertiza specifică industriei în gestionarea proiectelor de toate dimensiunile și complexitatea. 

 

 
Hiring Developers in Romania

Hiring Developers in Romania

Hiring Developers in Romania   How Much do Programmers in Romania Cost? Senior programmers make €1,700 to €2,200 a month (five times the average salary in Romania), while junior progra...
Salarii pentru dezvoltatori în România

Salarii pentru dezvoltatori în România

  Salarii programator în București   Programatorii seniori câștigă între 1.700 și 2.200 de euro pe lună (de cinci ori salariul mediu în România), în timp ce programatorii juniori câș...
13 motive pentru care dezvoltatorii români folosesc PHP Laravel

13 motive pentru care dezvoltatorii români folosesc PHP Laravel

  13 motive pentru care dezvoltatorii români folosesc PHP Laravel   1. Timp mai rapid pentru comercializare Cadrul Laravel funcționează pe o bază modulară. Aceasta implică faptul că, cu L...