Dezvoltare ASP.NET în București


 

Cod .NET de înaltă performanță

 

Acum, fiecare afacere este online și preferăm să obținem servicii de tot felul de pe un ecran de computer, fie bancar, cumpărături, educație, lista este interminabilă.

Prin urmare, software-ul a devenit o necesitate primordială pentru ca afacerea dvs. să vă păstreze clienții potențiali și existenți. Un software robust navighează rapid și ușor prin paginile aplicației, care oferă o senzație plăcută clienților. Prea mult timp de încărcare a paginilor dvs. web vă poate frustra clienții și ar putea să se mute pe site-urile web ale concurenților dvs. și, prin urmare, să vă scoată clienții din afacerea dvs.

De asemenea, site-ul dvs. web poate încetini sau chiar coborî complet din cauza traficului crescut.

În această situație, este întotdeauna benefic să aveți o verificare a performanței sau testarea stresului aplicației dvs. pentru a atenua ulterior astfel de probleme.

Soluții de afaceri robuste și rapide pot fi posibile cu ajutorul codului .NET de înaltă performanță.

Să discutăm câteva dintre instrumentele și metodele importante pentru a obține un cod .NET performant pentru a obține aplicații rapide, consistente și extrem de eficiente:

 

Utilizarea instrumentelor de gestionare a performanței aplicațiilor pentru reglarea codului .NET

Instrumentele de gestionare a performanței aplicațiilor pot fi utilizate pentru a cunoaște aplicațiile cu performanțe ineficiente și ineficiente de memorie la un nivel ridicat. Aceste instrumente pot fi utilizate pentru a identifica distribuția muncii și pentru a vă ajuta să înțelegeți ce operațiuni necesită cât timp în timpul general de răspuns în cerere.

Acesta este un aspect foarte important pentru a vă asigura că paginile dvs. necesită doar o fracțiune de timp pentru a se încărca, astfel încât utilizatorii să nu fie frustrați în timp ce așteaptă un timp de răspuns mai lung și să se mute pe alte site-uri web. Ar trebui să simtă că navighează liber prin paginile aplicației dvs.   

Acest lucru poate fi realizat prin utilizarea acestor instrumente de gestionare a performanței aplicației. Aceste instrumente descoperă erorile ascunse și problemele de performanță din mediul dvs. local de dezvoltare, precum și detectarea problemelor de producție și a altor probleme într-un mediu de etapizare.

Prin urmare, aceste erori și erori pot fi descoperite la începutul ciclului de lansare.

Instrumente precum alerte, valori, gestionarea jurnalelor și monitorizarea aplicațiilor pot îmbunătăți imens calitatea codului dvs. De asemenea, pot identifica probleme de performanță cauzate de modificările făcute recent la codul aplicației.  

 

Unele alte instrumente sunt după cum urmează:

 

Utilizarea profilelor

Profilatorii sunt programele software care analizează dinamic programul, instrucțiunile acestuia și funcțiile sale. Acesta spune despre utilizarea memoriei și complexitatea timpului programului, utilizarea, frecvența și durata fiecărui apel funcțional și instrucțiuni.

Putem seta puncte de întrerupere pentru a înregistra memoria și utilizarea procesorului în zonele de interes. Aceasta va afișa timpul de utilizare a procesorului pentru fiecare funcție utilizată în cod. După ce am aflat despre partea de cod care necesită timpul maxim de procesare, putem începe optimizarea pentru acea parte anume.

Scrierea unor repere pentru implementare ar fi următorul pas pentru a cuantifica cu exactitate îmbunătățirile dvs.

Pentru a viza serviciile, clasele și funcțiile la nivel de cod, care are nevoie de optimizare, este necesar să efectuați profilarea, urmărirea și colectarea de valori.

În timp ce utilizați date de profilare, ar trebui să vă concentrați pe trei lucruri:

 

Procesor

Sarcina de memorie pe sistem

Colectarea gunoiului

Profilați utilizând modul de lansare și nu modul de depanare. Modul de lansare îmbunătățește durabilitatea performanței.  

 

Repere 

Un punct de referință este o măsurare referitoare la execuția unui cod.  

Permite compararea performanței relative a codului fără niciun obstacol și validează impactul modificărilor aduse codului. Acesta asigură o metodă de comparare a modificărilor propuse cu codul original și, prin urmare, vă va ghida activitatea de optimizare ulterioară.

Oferă rezultate precum erori, o abatere standard a timpilor și timpul mediu de execuție.

Prin această abordare, activitatea dvs. de optimizare va fi ghidată de date, nu de presupuneri sau presupuneri.  

 

Diagnosticatoare

Diagnosticatorii oferă statistici legate de memorie și informații despre colectarea gunoiului.

Afișează memoria alocată fiecărei operații. Există un impact asupra lucrărilor de colectare a gunoiului pentru colectarea și curățarea obiectelor. Diagnosticatorii măsoară numărul de octeți alocați și frecvența colectării gunoiului. 

 

Creați o linie de bază pentru codul dvs.

Înainte de a încerca optimizarea codului dvs., este important să stabiliți o linie de bază. Acesta îl va ajuta pe dezvoltator să evalueze performanța codului. Dezvoltatorul poate înțelege dacă codul îmbunătățit este mai rapid și eficient din punct de vedere al memoriei decât codul original. Măsurarea acestei optimizări vă poate ajuta să ghidați viitorul proces de optimizare și să furnizați date cruciale care vă vor justifica timpul petrecut în realizarea unor astfel de aplicații de înaltă performanță.

 

Revizuire a Codului

Revizuirea codului este o parte importantă a procesului de dezvoltare. Asigură calitatea codului înainte de a ajunge la stadiul de producție. Revizuirea codului oferă o revizuire atât cantitativă, cât și calitativă a codului și permite controlul calității, transferul de cunoștințe și coerența stilului.

 

Utilizați corect filetarea evitând în același timp greșelile frecvente de filetare.

Pentru scrierea unui cod de înaltă performanță, un dezvoltator trebuie să ia în considerare câte fire trebuie utilizate pentru cod. Aici, clasa „ThreadPool” poate ajuta dezvoltatorul, deoarece decide automat câte fire sunt necesare pentru o performanță optimă a codului. Clasa ThreadPool ajustează numărul de fire utilizând funcția euristică încorporată. Este întotdeauna util să utilizați clasa ThreadPool atunci când vă filetați aplicația. 

ASP.NET folosește întotdeauna clasa ThreadPool la procesarea cererilor web.

API-urile de threading ThreadPool și .NET permit scalabilitatea și performanța ridicată a codului aplicației.

Dar călcarea aduce, de asemenea, multe probleme care pot afecta performanța aplicației dvs., care trebuie tratate cu atenție. Acestea sunt după cum urmează:

 

Infilarea unei porțiuni greșite a aplicației

Este problema majoră în filetare. Analizați întotdeauna bine aplicația dvs. înainte de a decide unde să filetați. Pentru a obține rezultate valoroase, trebuie să introduceți acea porțiune a codului în care vă petreceți cea mai mare parte a timpului.

 

Multi-threading

De asemenea, complică procesul de depanare și aduce evenimente precum blocaje și condiții de cursă. Jurnalul de depanare poate fi util aici pentru a depana astfel de erori complexe de natură.

Crearea unui număr mai mare sau mai mic de fire decât este necesar pentru aplicația dvs. poate crea, de asemenea, o problemă de performanță. Pentru a rezolva această condiție se poate utiliza ThreadPool.

Distribuiți lucrarea în mod egal între fire. Deci, dacă un fir care a terminat lucrarea rapid nu așteaptă ca alte fire să-și termine lucrarea. Acest lucru va crește performanța generală a aplicației.

 

Partajarea datelor

Dacă orice date sau structuri de date sunt partajate între fire, atunci sincronizarea este necesară pentru actualizarea acestor date. Acest lucru va crește numărul de căi din aplicația dvs., afectând astfel scalabilitatea.

 

Scrieți un cod prietenos GC (colector de gunoi) și folosiți bine alocarea memoriei.

GC (colector de gunoi) este o caracteristică foarte importantă în cadrul dvs. .NET, care gestionează alocarea de memorie pentru fiecare proces, precum și recuperarea memoriei în aplicația dvs.

Salvați procesul GC de presiunea GC. Este o situație în care GC petrece mai mult timp pentru colectarea gunoiului și aceste colectări vin mai frecvent. GC nu a putut ține pasul cu sarcina de repartizare a memoriei.

Ca urmare, aplicația dvs. petrece mai mult timp pentru colectarea gunoiului și mai puțin timp pentru executarea codului. Prin urmare, dăunează direct performanței aplicației dvs.

Există multe metode pentru a minimiza această presiune GC:

Setați capacitatea inițială pentru colecțiile dinamice.

Utilizați ArrayPool pentru tablouri mari de scurtă durată.

Folosiți Structuri în loc de clase.

Evitați sau suprimați finalizatorii.

Utilizați StackAlloc pentru alocări de matrice de scurtă durată.

Evitați scurgerile de memorie.

 

Cumpărați întotdeauna încuietoarea târziu și eliberați-o devreme.

Evitați boxul inutil

În timpul boxului, un nou obiect este creat și copiat în memoria heap gestionată. Prin urmare, dacă creăm o mulțime de obiecte, aceasta afectează procesul de colectare a gunoiului și se execută cod suplimentar pentru box și dezabonare.

API-uri de reflecție

Utilizarea prea multor API-uri reflectorizante poate încetini procesul de execuție. Deoarece API-ul Reflection depinde de metadatele încorporate în ansambluri. Acest lucru a necesitat analiza și procesul de căutare pentru a obține aceste informații despre metadate, care sunt foarte scumpe.

 

Utilizarea genericelor

Genericele nu necesită o verificare costisitoare a timpului de rulare, deoarece este cunoscută și la momentul compilării. 

  

Manipularea funcției

Nu utilizați funcții prea mari, deoarece funcțiile mari provoacă compilatorul JIT pentru a dezactiva optimizarea.

Compilatorul JIT poate dezactiva optimizarea dacă facem funcții virtuale sau sincronizate inutil. Prin urmare, este posibil ca codul generat să nu fie optim.

Nu apelați funcțiile mici din buclă cât mai mult posibil. Orice greșeală din buclă este mărită. Luați în considerare „înclinarea” dvs.

 

Câteva alte metode pentru a crește performanța codului .NET sunt după cum urmează:

Folosiți eficient controalele serverului, cum ar fi eticheta, caseta de text, vizualizarea grilei, repetatoarele etc. Acest lucru poate crește timpul de încărcare a paginii.

Utilizarea Page.IsPostBack minimizează călătoria dus-întors la server și îmbunătățește timpul de răspuns al paginii.

Folosiți starea de vizualizare numai atunci când este necesar, altfel va crește încărcarea pe server și va reduce rata de răspuns.

Asigurați-vă că atributul de depanare trebuie să fie dezactivat pe pagini, altfel va crește timpul de încărcare a paginii.

Dezactivați funcționalitatea de înregistrare IIS. Dacă nu dezactivați înregistrarea IIS, atunci aceasta va înregistra în mod implicit fiecare cerere dintr-un fișier jurnal pe server. Aceste fișiere jurnal pot deveni imense în timp.

Aceste fișiere jurnal sunt salvate în mod implicit pe unitatea de sistem, ceea ce poate opri sistemul dacă rămâne fără spațiu liber.  

Faceți o partiție a aplicației dvs. în mod logic pentru a menține și optimiza straturile individuale, cum ar fi prezentarea, logica de afaceri și stratul ADO.NET (stratul bazei de date).

 

Îmbunătățiți performanța ADO.NET (baza de date)

Încercați să reduceți timpul obținând doar acele date necesare din baza de date.

Minimizați durata tranzacției utilizând tipul adecvat de tranzacție (nivel SQL, ADO.NET și ASP.NET).

Pentru a reduce timpul și a obține o experiență mai bună a utilizatorului, utilizați mecanismul de paginare pentru a obține seturi mari de date din baza de date.

Folosiți în sfârșit blocurile {} și încercați {} pentru a vă asigura că conexiunile sunt închise. 

Utilizați procedura stocată, care este ușor pentru întreținere și îmbunătățirea performanței SQL.

Cititorul de date și setul de date ar trebui să fie utilizate în mod corespunzător, conform cerințelor.

 Utilizați cititorul de date dacă datele sunt doar în citire și nu este nevoie să memorați datele în cache. În al doilea rând, puteți utiliza cititorul de date atunci când doriți să preluați rapid multe înregistrări. Și, în cele din urmă, atunci când nu este nevoie să alegeți înregistrări aleatorii.

 

La pachet

Ingineria performanței ar trebui să fie o abordare proactivă (oferirea celor mai bune servicii clienților și testarea și îmbunătățirea continuă a performanței aplicației pe baza testării și verificărilor de performanță), nu o abordare reactivă care se bazează pe reclamațiile clienților.  

 

ASP.NET în București

Oferim dezvoltare ASP.NET în București pentru 15 Eur / oră. De obicei, vă putem prototipa proiectul pentru 250 de euro.

 

Simțiți-vă liber să faceți o anchetă! Contactați Mark la  hello@bucharestcoders.ro

 

 
Hiring Developers in Romania

Hiring Developers in Romania

Hiring Developers in Romania   How Much do Programmers in Romania Cost? Senior programmers make €1,700 to €2,200 a month (five times the average salary in Romania), while junior progra...
Închirierea forței de muncă programatoare

Închirierea forței de muncă programatoare

  Închirierea forței de muncă programatoare   Munca ocazională prin angajare se referă la o situație în care un muncitor este angajat numai atunci când sunt necesare serviciile sale. Un a...
Startup-uri în România

Startup-uri în România

  Startup-uri în România   Se știe că România este una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană - cu un PIB estimat de aproximativ 6,4 la sută. Prin urmare, a d...